Manşetler

Altın renkli iPhone beklentileri güçleniyor, eylülde iki farklı iPhone modeli geliyor

Apple’ın gelecek ay tanıtacağı tahmin edilen iPhone için altın gibi yeni bir renk seçeneği düşündüğü farklı kaynaklar tarafından dile getirildi. TechCrunch, iMore, AllThingsD ve 9to5Mac gibi siteler tarafından verilen haberler Apple’ın siyah ve beyaz gibi geleneksel renklerin yanında, ilk kez monokrom renk seçeneklerinin dışına çıkacak yeni bir alternatif sunacağını işaret ediyor.

apple-iphone-5-altin-200813

Altın renkli iPhone gerçekten bir altın gibi parlak olmayacak; renk parlak bir mücevherin renginden daha çok şampanya renginin bir tonu olacak gibi görünüyor. Söz konusu cihazın alüminyumdan yapılmış arka plakasının bu rengi taşıyacağı, onun dışında kalan renklerin mevcut iPhone 5 modelinde olduğu gibi beyaz renkte geleceği söyleniyor.

Gelecek nesil iPhone büyük ihtimalle 10 Eylül tarihinde düzenlenecek bir etkinlikle tanıtılacak. iPhone 5’inkini tekrarlayan bir tasarıma sahip olması beklenen yeni iPhone’un sahip olduğu donanım bileşenleriyle ayırt edici olacağı söyleniyordu. Yani dıştan bakıldığında bu cihazın iPhone 5 mi yoksa yeni iPhone mu olduğunu anlamak pek kolay olmayacak. Ancak altın renkli bir alternatifin de sunulacak olması, en azından bu modele sahip olanların elinde görünen cihazın gerçekten yeni iPhone olduğunu kolaylıkla ayırt etmeye yarayacaktır.

Bu arada Apple için konuşulan tek iPhone, iPhone 5’in halefi olacak cihaz değil. Cupertino şirketinin bir süredir farklı pastel tonlara sahip, düşük maliyetli iPhone modeli için de hazırlık yaptığı biliniyor.

Öte yandan Apple’ın gelecek ay iki farklı iPhone modeli çıkaracağına dair beklentileri destekleyen bir haber de Wall Street Journal tarafından verildi. Buna göre Apple, eylül ayı içinde iki farklı iPhone modelinin satışına başlayacak. Bu modellerden bir tanesinin iPhone 5S olarak çıkarılacağı tahmin edilen iPhone 5’in halefinin olması, diğerinin de yukarıda sözünü ettiğimiz, plastikten yapılmış ve farklı renk seçenekleriyle sunulacak ucuz iPhone’un olması bekleniyor.

Apple henüz bir basın toplantısı için duyuru yapmış, davetiye göndermiş değil. Ancak geçtiğimiz yıl 12 Eylül tarihinde düzenlenen basın toplantısıyla iPhone 5 duyurulmuştu. Şimdi de yine aynı hafta içinde bir güne denk gelen 10 Eylül tarihi için basın toplantısı iddiaları kuvvetli bir şekilde dillendiriliyor. Ne demişler; ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

İlgili >> TechCrunch, iMore, AllThingsD, 9to5Mac, WSJ

[Görsel – iMore]

İLGİLİ HABERLER