Teknoloji

Apple alternatif NFC teknolojisi patentini elde etti

NFC son zamanlarda özellikle Android cihazlar arasında yükselen bir değer konumunda. Arkadaşlar ile sadece telefonları birbirine dokundurarak paylaşım yapmanın etkileyici birşey olduğu ve gelecekte yüksek ihtimalle bir standart haline geleceği rahatlıkla söylenebilir. Apple tarafından alınan son patent de aynı teknikleri barındırsa da NFC’ye göre biraz daha farklı bir konumda.

Halihazırda NFC özelliğine sahip bir Apple cihazı bulunmuyor. Ancak, bu durum şirketin söz konusu teknolojiyi tamamen göz ardı ettiği anlamına da gelmiyor. Şirket bir yandan NFC üstüne çalışırken, diğer yandan da NFC teknolojisinin alternatifleri üzerine araştırmalar yapmaya da devam ediyor. Şirket tarafından patenti alınan alternatif teknoloji ”ağ cihaz keşfini tetikleyici yöntem ve araç” başlığını taşıyor.

iPhone 5’in NFC ile birlikte gelmesini bekleyen birçok kişi tanıtımın ardından hayal kırıklığına uğramıştı. NFC’nin artan popülaritesi nedeniyle Apple’ın aldığı karar şaşkınlığı da hayal kırıklığı ile birlikte getirmişti. Ancak, Apple CEO’su Tim Cook şirketin NFC’nin şimdilik gerekli olmadığı yönündeki kararının arkasında durmuştu. Cook, Passbook uygulamasının kullanıcıları memnun etmeye yeteceğini ifade etmişti.

İlgili >> Patently Apple

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER