Manşetler

Apple AirPods kablosuz kulaklıklarını web sitesi üzerinden satışa sundu

apple airpods
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple airpodsApple’ın uzun zamandır beklenen kablosuz kulaklığı AirPods, bir süreliğine ertelemenin ardından nihayet satışa sunuldu. Apple’ın web sitesi üzerinde, 779 TL’lik fiyata sahip olan bu Apple AirPods kulaklıkları çantaya eklemek ve satın almak mümkün oluyor. Apple’ın belirttiğine göre, kablosuz kulaklıklar önümüzdeki haftadan itibaren mağazalarda da olacak.

Apple’ın web sitesi üzerinden satışa sunulan kulaklıklarda, Türkiye için üç haftalık bir gönderim süresi veriliyor. ABD’deki Apple web sitesi ise gönderim tarihi olarak 21 Aralık gününü veriyor.

Apple AirPods, eylül ayında iPhone 7 ile birlikte duyurulmuştu. 3.5 mm. kulaklık jakı barındırmayan yeni iPhone’lar, Apple’ın gelecekte müzik deneyiminin kablosuz ortama kayacağı düşüncesinde dönüm noktası niteliği taşıyor. AirPods da Apple’ın bu vizyonunu destekleyen, kablosuz müzik dinleme keyfini hem öncesinde hem de sırasında kolaylaştıran bir yapıya sahip.

Apple AirPods özellikleri

AirPods, yüksek kaliteli ses ve uzun pil ömrüyle zahmetsiz bir kablosuz dinleme deneyimi sağlıyor. Apple, müzik dinleme, telefonla görüşme, TV programları ve film izleme, oyun oynama ve Siri kullanma biçimini yeni nesil teknolojilerden yararlanarak değiştirdiğini söylüyor.

AirPods kablosuz kulaklığı ayarlama ve kullanmayı her zamankinden daha kolay hâle getiriyor. AirPods’un şarj kutusunun kapağını, iPhone’un yakınındayken açtığınızda tek dokunuşla Apple Watch, iPad ve Mac de dahil olmak üzere, iCloud hesabına bağlı tüm aygıtlara bağlanıyor. Gelişmiş sensörler AirPods’un kulağınızda olup olmadığını algılıyor ve müziği otomatik olarak oynatıp ve duraklatabiliyor. AirPods’a çift tıkladığınızda ise Siri etkinleşiyor. Siri ile dinlemek istediğiniz parçayı seçebilir, müziğinizi kontrol edebilir, yol tarifleri alabilir, telefon görüşmeleri yapabilir veya diğer Siri görevlerini yerine getirebilirsiniz.

Ultra düşük güç tüketimli yeni Apple W1 yongası, AirPods’un tamamen kablosuz bir tasarım ile yüksek kaliteli ses ve yüksek bir pil ömrü sunmasına imkan sağlıyor. AirPods tek bir şarjla beş saate kadar dinleme süresi sunarken, özel tasarımlı şarj kutusu ise AirPods’u birçok kez şarj ederek toplam 24 saatten fazla dinleme süresi elde etmeyi sağlıyor.

AirPods’un bu ay içinde satışa sunulacağına dair haberler çıkmıştı. Bu son gelişmeyle birlikte söz konusu beklentiler de gerçeğe dönüşmüş oldu.

İLGİLİ HABERLER