Manşetler

Apple AirPods kablosuz kulaklıkların çıkışı gecikiyor

apple airpods
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple airpodsApple AirPods olarak adlandırlan kablosuz kulaklık ürününün çıkışını geciktiriyor. Aslında kulaklıkların bu ay içinde satışa sunulması bekleniyordu.

Şirket tarafından yayınlanan açıklamada, AirPods’un müşteriler için hazır hâle gelmesi için biraz daha zamana ihtiyaç duyulduğu kaydediliyor. Kulaklıkların piyasaya ne zaman sunulacağına dair bir tahminde bulunulmazken, Apple sadece, bir ürünü hazır olmadan satışa sunmaya inanmadığını vurguluyor.

Apple AirPods gecikmesinin nedeni tam olarak bilinmiyor

Gecikmeye tam olarak neyin neden olduğu şu an için bilinmiyor. Apple yurt dışındaki bazı teknoloji yazarlarına iPhone 7’nin yanında incelemeleri için AirPods da göndermişti. Biz de, AirPods’u çok kısa süreliğine de olsa denediğimizde herhangi bir sorun görmemiştik. Ancak anlaşılan o ki, henüz çözülmesi gereken bir tür teknik sorun var ve bu da kulaklıkların ekim ayında beklenen çıkışının ötelenmesine neden oldu.

Apple’ın ürün çıkışlarını geciktirmesi nadiren görülen bir olaydır. Ancak yakın tarihte hatırladığımız birkaç olay var. Örneğin geçen yıl, watchOS 2 daha önce belirtilen tarihten birkaç gün sonra yayınlanmıştı. Apple, bulduğu bir hata nedeniyle yazılımın yayınını son anda geri çekmişti.

Apple AirPods için yayınladığı açıklamayla bu akşam düzenlenecek ve yeni MacBook Pro’nun tanıtılacağı etkinlikte bu ürünü ön plana çıkarmayacağını da belli ediyor.

İLGİLİ HABERLER