Teknoloji

Apple ABD’nin en değerli ikinci şirketi konumuna yükseldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple piyasa değeri bakımından Microsoft’u geride bırakmayı başararak ABD’nin en büyük ikinci şirketi hâline geldi. Listenin en tepesinde ise akaryakıt şirketi Exxon Mobil yer alıyor.

Aslında söz konusu sıralama an be an değişiyor. Apple ve Microsoft sürekli birbirleri arasında yer değiştiriyordu, ancak Apple’ın hisse senetlerinin yükselirken Microsoft’unkilerinin ise düşmesi Apple’ı dün borsa kapanışında ikinci sıraya taşımış oldu. Piyasa değeri hisse fiyatlarının mevcut hisse miktarıyla çarpılmasından elde ediliyor. Bir şirketin net değerini belirlemek için kullanılan en önemli parametre arasında yer alıyor.

Apple daha üç ay önce Wallmart’ı geride bırakarak ABD’nin en değerli üçüncü şirketi hâline gelmişti. O zamandan beri Apple’ın hisse senetlerinin değeri artmayı sürdürürken Microsoft’un hisse senetleri ise düşüş yaşadı. Apple’ın hisse senetleri is Ekim 2008’de ve CEO Steve Jobs’un altı aylık izne ayrıldığı Ocak 2009 aylarında düşüş yaşamıştı. Jobs’un geri dönmesiyle birlikte hisse senetleri tekrar uçuşa geçen şirket son 52 haftada yüzde 95’lik değer artışı kaydetti.

90’larda batma noktasına gelen bir şirketin şimdi ABD’nin en değerli ikinci şirketi hâline gelmesi oldukça ilginç bir durum. Bu başarıya imza atan Steve Jobs’un hikayesini mutlaka okumalısınız.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER