Teknoloji

Apple ABD’de açılan anten skandalı davasında karşı tarafla uzlaşmaya gitti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2010 yılının ortalarında Apple’ın başını bir hayli ağrıtan anten skandalı çeşitli davaları beraberinde getirmişti. Bunların içinde Apple aleyhine açılmış olan toplu dava da vardı. Söz konusu davada varılan uzlaşma sonucunda ön onay çıktı.

Dava, iPhone 4’ün yol açtığı anten sorunu nedeniyle meydana gelen zararların karşılanmasını hedefliyor, kasa ve anten tasarımının telefonun normal koşullarda kullanıldığı durumda bile sinyal kalitesinin azalmasına ve çağrıların düşmesine neden olduğu iddia ediyordu. CNET’in haberine göre varılan uzlaşma neticesinde ABD’deki iPhone 4 kullanıcılarına iki seçenekten biri sunulacak; ya 15 dolarlık çek alın ya da “bumper” olarak adlandırılan kılıfı ücretsiz edinin. Apple’ın skandal patlak verdikten hemen sonra belli bir tarihe kadar ücretsiz kılıf sunduğunu hatırlarsınız, bu kararın o zaman ücretsiz kılıf alanları kapsayıp kapsamadığı bilinmiyor.

Davayla ilgili ayrıntıları www.iphone4settlement.com adresindeki özel bir sayfada bulmak mümkün olacak. Bu arada dava sonucundan yararlanabilecek ABD’deki iPhone 4 müşterilerinin Apple’a 30 Nisandan önce e-posta gönderip durum hakkında bilgi vermesi gerekecek.

İlgili – CNET

İLGİLİ HABERLER