Teknoloji

Apple A9 ve A8X AnTuTu CPU performans grafiğinin tepesinde

apple-a9-081215

2015’in son günlerini yaşıyoruz. Yeni yılın yaklaşması, 2015’te neler olduğunu değerlendirmek için de bir fırsat niteliği taşıyor. Yıl içinde piyasaya sürülen mobil cihazlarda kullanılan işlemciler de, söz konusu değerlendirmenin parçaları arasında yer alıyor. İşlemci performansını ölçme amacıyla gerçekleştirilen benchmark testlerinin popüler isimlerinden olan AnTuTu, 2015’in en iyi performans gösteren CPU’larını sıraladı. Listenin zirvesinde ise Apple’ın işlemcileri yer alıyor.

AnTuTu, sonuçları açıklarken değerlerin kullanıcılar tarafından sağlandığının altını özellikle çiziyor. Bu durum, hem sonuçlarda çok çeşitlilik olabileceği hem de pazar ve bölgesel bulunabilirlik gibi etkenlerin de sonuçlara etki yapabileceği anlamına geliyor.

Apple’ın cihazları üzerindeki yüksek kontrolü göz önüne alınınca iPhone ve iPad’lerin tüm pazarlarda aynı performansı sergileyeceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Dolayısıyla Cupertino merkezli şirketin yeni akıllı telefonları iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ile iPad Air 2’de bulunan A9 ve A8X işlemcilerin listenin zirvesinde yer alması kulağa şaşırtıcı gelmiyor. Yongalarını tasarlamak ve her bitten maksimum performansı almak için oldukça sıkı çalışan şirket, AnTuTU testlerinde kullanıcılardan gelen geri bildirimlere fazlasıyla sevinecektir.

Listenin üçüncü sırasındaysa sürpriz bir isim bulunuyor. Huawei’nin yeni Mate 8 phablet’inde yer alan ve şirketin kendi üretimi olan Kirin 950 işlemci, AnTuTu tarafından hazırlanan performans grafiğinin üçüncü sırasına yerleşmeyi başarıyor. Samsung Galaxy Note 5’te bulunan Exynos 7420 işlemciyi altına alması, Kirin 950’nin yüksek performansının somut bir göstergesi niteliğini taşıyor. Bu sonuçların Samsung’un yeni amiral gemisi telefonu için Qualcomm Snapdragon 820 işlemci kullanımını değerlendirmeye almasında etkili olduğu da söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER