Teknoloji

Apple A6 işlemcilerini de Samsung üretmeye devam edecek

Apple’ın gelecek nesil iPad ve iPhone’da yer alacağı tahmin edilen A6 işlemcisinin üretimi için Samsung’u bırakıp TSMC’yi tercih edeceğine dair çıkan haberler çıkmıştı. Bir Samsung yöneticisi söz konusu olay hakkında henüz fazla bir gelişmenin olmadığını ve iki şirketin yongaset tasarımı ve üretimi konusunda çalışmaya devam edeceğini ileri sürdü.

Her ne kadar Apple’ın kendini Samsung’dan uzaklaştırma çabaları doğrultusunda TSMC’nin üretim sözleşmesini Samsung’un elinden aldığı birden fazla kaynak tarafından iddia edilse de, üretimle ilgili hususlar nedeniyle Apple’ın hâla Samsung’a bağlı olduğu belirtiliyor. Adı açıklanayan bir Samsung yöneticisi “Apple gelecek nesil iPhone’da kullanılacak dört çekirdekli A6 mobil işlemci yongalarının tedariği konusunda Samsung ile görüşmeler yürütüyor. Görünüşe göre Apple Samsung’un önemli bir iş ortağı olarak kalacağına karar verdi.” diye konuştu.

Apple’ın bu kararının arkasındaki nedenler bilinmiyor, ancak ayrı ve yine isimsiz bir kaynak TSMC’nin üretim tecrübesizliğinin ana etken olduğunu iddia etti. Bu kaynak TSMC’deki üretim sürecinin henüz kararlı bir yapıya kavuşmadığını dile getirdi. Aynı kaynak “Apple’ın daha önceki cihazlarına eklediği vasıflı teknolojilerini göz önüne alırsak, şirket risk almayacaktır. Samsung A6 mobil işlemciler için daha iyi fiyat ve kapasite taahhüdü sunuyor.” şeklinde görüş belirtti.

Samsung Electronics CEO’su Choi Gee-sung, COO’su Lee Jae-yong ve Samsung CEO’su Lee Kun-hee, Steve Jobs için geçtiğimiz hafta düzenlenen anma törenine katıldı, üstelik bizzat Apple’ın CEO’su Tim Cook’un davetiyle. Lee Kun-hee’nin burada Tim Cook ile de bir toplantı gerçekleştirip henüz kesinleştirilmemiş tedarik durumunu görüştüğü dile getirildi.

Samsung, Apple A4 ve Apple A5 işlemcilerinin üretimini gerçekleştiren şirket olma özelliğini taşıyor. Bununla birlikte işlemcilerin tasarımıysa Apple tarafından gerçekleştiriliyor. Apple A6 işlemcilerin 2012 yılında piyasaya çıkacak iPad ve iPhone’da yer alması bekleniyor.

İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER