Eğlence

Apple’ın 9 Eylüldeki iPhone etkinliğini Windows 10 kullanıcıları da canlı olarak izleyebilecek

apple covid-19 satın alma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-logo-060614 (800 x 600)

Apple, 9 Eylülde gerçekleştireceği etkinliğin duyurusunu bugün itibarıyla resmen yaptı. Şirketin yeni iPhone’larının görücüye çıkacağı etkinlik, Apple adına önemli bir değişikliği daha beraberinde getirecek. 9 Eylüldeki organizasyon Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlarda Microsoft Edge internet tarayıcısı üzerinde canlı olarak izlenebilecek.

Windows kullanıcıları, geçmişteki Apple etkinliklerini canlı olarak izleyebilmek için VLC ve türevi video oynatma uygulamalarına başvurmak zorunda kalmıştı.

Apple’ın canlı yayınları için kullandığı HTTP Live Streaming (HLS) teknolojisi QuickTime, Safari, iOS ve OS X’in bir parçası. Apple tarafından uygulanan bir protokol olan ve şirketin standart olarak tanımladığı HLS, diğer şirketler tarafından pek tercih edilmiyor. iTunes Windows uygulaması HLS desteğini daha önceden sunsa da, Apple etkinliklerinin web yayınlarını Safari ve iOS cihazlarıyla sınırlı tutmuştu.

Microsoft’un yeni internet tarayıcısı Microsoft Edge’de HLS desteği sunması, Apple’ın 9 Eylül etkinliğinin 75 milyonu aşkın Windows 10 işletim sistemli cihazdan izlenmesinin önünü açtı. Halen Windows 10’a geçiş yapmayanlar ise 9 Eylül etkinliğini VLC veya benzeri bir üçüncü taraf uygulama aracılığıyla izleyebilecek.

İLGİLİ HABERLER