Manşetler

Apple tüm 27 inç iMac’leri 5K ekranla birlikte sunuyor

apple-27-inc-5k-ekran-131015

27 inç iMac modellerini güncelleyen Apple, cihazlarına daha gelişmiş özellikler ve daha kaliteli bir ekran getirdi. 27 inç iMac’in tüm modellerine 5K çözünürlüklü ekran yerleştiren Cupertino merkezli şirket, böylelikle 5K görüntü kalitesine ulaşmak için ödenmesi gereken minimum bedeli de aşağıya çekmiş oldu. 5K ekranda da iyileştirme yaptığına dikkat çeken Apple, ekranın eskisine kıyasla yüzde 25 oranında daha fazla renk gösterebildiğini belirtti.

Apple, renk üretimini geliştirmek adına yeni bir ekran teknolojisine geçiş yaptı. “Kırmızı-yeşil fosforlu” LED’lerden yapıldığı belirtilen yeni ekranlar, tahmin edilebileceği üzere kırmızı ve yeşillerin yeniden üretimini geliştiriyor. Tipik LED’ler mavi tonları konusunda çok daha iyi bir performans sergilerken, yeni LED’ler bu etkiyi kırmızı ve yeşil tonlarına da taşıyor. Söz konusu yeni ekran teknolojisi, Apple’ın bugün tanıttığı 4K çözünürlüklü 21.5 inç iMac’te de kullanılıyor.

Yeni renklerin özellikle fotoğraf ve video editörlerini sevindireceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Zira günümüzde ortalama ekranların işleyebileceğinden çok daha yüksek renkleri yakalayabilen kameraların sayısı iyice artmış durumda. Bu da gelişmiş renk üretimini bir bakışta fark etmenin mümkün olmayacağı, ancak ekranın muhteşemliğinin hemen fark edilebileceğini gösteriyor. iMac’in dış görüntüsünde ise herhangi bir değişiklik bulunmuyor.

Diğer değişiklikler ise 27 inç iMac’in içinde gerçekleştirilmiş. Intel’in Skylake işlemcilerine geçiş yapan iMac için 3.2 GHz dört çekirdekli Core i5’ten başlayıp 4.00 GHz dört çekirdekli Core i7’ye uzanan konfigürasyonlar sunuluyor. Grafik yönetimi ise AMD Radeon R9 serisi işlemcilerle gerçekleştiriliyor. Grafik işlemcisi için sunulan konfigürasyonlar ise M380 ve 2 GB RAM’den M296X ve 4 GB RAM’e uzanıyor. Sistemin kendi belleği için sunulan seçenekler ise 8 GB 1867 MHz DDR3’ten başlıyor. Üst sınır ise 32 GB’ye kadar çıkıyor. 27 inç iMac, Thunderbolt 2 girişiyle birlikte geliyor.

27 inç iMac, Apple’ın yeni klavye, fare ve trackpad’i ile birlikte gelecek. Söz konusu aksesuarların tamamı Lightning girişiyle şarj edilebilecek. Dolayısıyla AA pillere olan ihtiyaç ortadan kalkacak. Yeni 27 inç iMac modellerinin satışı bugün itibarıyla başlarken, Türkiye’de de 7099 TL’den başlayan fiyatlar karşılığında bu modellere sahip olmak mümkün.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER