Manşetler

Apple 22 Ekim etkinliğini doğruladı, yeni iPad ve iPad mini yolda

Apple 22 Ekim tarihinde bir basın toplantısı düzenleyecek ve bu etkinlikte muhtemelen yeni nesil iPad mini ve iPad 5 tanıtılacak. “We still have a lot to cover”, yani “Hâlâ verecek daha çok haberimiz var.” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir slogana sahip olan etkinlik San Francisco’da düzenlenecek.

apple-22-ekim-etkinlik-141013Apple’ın bu etkinlikte yeni iPad’lerinin yanı sıra 2013 model Mac Pro’larla ilgili detayları da paylaşması bekleniyor. Öte yandan Apple’ın masaüstü işletim sistemi OS X Mavericks’in ne zaman yayınlanacağı da 22 Ekim tarihindeki toplantıda açıklanacaktır. Bu arada şimdiye kadar güncelleme yüzü görmemiş olan MacBook Pro ve MacBook Pro Retina ürünlerinin yenilenmiş donanımları da bu toplantıda tanıtılabilir.

Tabii ki, etkinliğin yıldızları yeni iPad’ler olacak. iPad mini 2’nin Retina ekrana sahip olmayacağı konusunda son birkaç aydır farklı tahminler görüyoruz. Tabii ki, yenilenmiş iPad mini’nin yenilenmiş işlemciyle sunulması da beklentiler arasında. Beşinci nesil iPad de mevcut iPad mini ile aynı tasarıma sahip olacak ve iPhone 5s’te yer alan Apple A7 veya bunun biraz daha üstün versiyonunu bulunduracak. Ayrıca Apple’ın yeni iPad tabletlere iPhone 5s’teki parmak izi okuyucusunu eklemesi de beklentiler arasında.

İlgili >> SlashGear

İLGİLİ HABERLER