Teknoloji

Apple 21.5 inç iMac ailesine daha ucuz bir seçenek ekledi

apple-imac-21-5-yeni-180614

Apple’ın Online Store web sitesini bakıma alması ve birkaç saatliğine kapatmasının ardından, beklendiği gibi, yeni bir iMac modeli çıktı. 2999 TL’lik peşin satış fiyatına sahip olan giriş seviyesi iMac modeliyle birlikte, bir iMac satın almak isteyenler için daha ucuza ve dolayısıyla daha düşük profilli teknik özelliklere sahip bir seçenek sunulmuş oldu.

21.5 inçlik temel modelde 1.4 GHz Intel Core i5 işlemci yer alıyor. Bu, iMac’in diğer monitör bilgisayarlarla rekabet edebilir bir fiyat seviyesine doğru inmesini sağlıyor. Apple’ın daha önceki temel iMac modelinde 2.7 GHz Intel Core i5 işlemci yer alıyordu. Aynı model 3449 TL’lik fiyat etiketiyle satılmayı sürdürüyor.

Giriş seviyesi iMac modelinde çok sıradışı bir şey yok. Aynı tasarım varlığını korurken, 8 GB RAM, 500 GB dahili hafıza, Intel HD Graphics 5000 grafik işlemci birimi bulunuyor. Dileyenler depolama birimini özelleştirme, alanı 1 TB’ye çıkarma şansına sahip. Tabii ki, bu durum fiyatın 650 TL’ye varan oranlarda artmasına neden oluyor.

Apple’ın neden daha ucuz bir iMac modeli çıkarmak istediği tam olarak bilinmiyor. Ancak daha ucuz bir alternatif sayesinde şirket HP, Lenovo ve diğerlerinin Windows tabanlı monitör bilgisayarlarıyla daha agresif şekilde rekabet edebilecek.

İLGİLİ HABERLER