Eğlence

Apple 2014’ün başında iTunes Radio’nun kapsama alanını genişletmeyi planlıyor

Apple çevrim içi müzik servisi iTunes Radio’yu iOS 7 ve iTunes 11.1’in eşliğinde eylül ayı içinde ABD’de faaliyete geçirmişti. Bloomberg’in haberine göre, şirket 2014’ün başı itibarıyla servisin kapsama alanına genişletmeye hazırlanıyor. Konuyla yakından ilgili kaynaklara dayandırılan haber, iTunes Radio ile ilgili daha önce verilen iş ilanıyla da paralellik gösteriyor.

itunes-radio-180613

Apple’ın iTunes Radio’nun 2014 başındaki genişleme hamlesinde öncelikli olarak Birleşik Krallık, Avusturalya, Kanada ve Yeni Zelanda gibi ülkelere odaklanması bekleniyor. Birleşik Krallık ve Kanada’ya giriş konusunda müzik akış servisi pazarındaki önemli rakiplerinden Pandora’dan daha hızlı davranmayı hedefleyen Apple’ın Universal Music Group ve diğer plak şirketlerinin uluslararası birimleriyle yaptığı anlaşmalar sayesinde bu hedefini gerçekleştireceği düşünülüyor. Uluslararası alan için henüz bir hamle yapmayan Pandora ise devlet kurumları tarafından sağlanan haklara bel bağlamış durumda.

Apple’ın internet yazılımları ve servislerinden sorumlu başkan yardımcısı Eddy Cue da geçtiğimiz hafta verdiği bir röpörtajda iTunes Radio’yu Birleşik Krallık’ta devreye sokmanın şirketin önceliklerinden biri olduğunu ve servisin dünyanın her yerinde kullanılmasını amaçladıklarını dile getirmişti. 100’den fazla ülkede olmak istediklerini belirten Cue’nin bu sözleri şirketin iTunes Radio’yu iTunes Store’un aktif olduğu tüm ülkelerde devreye sokmayı planladığını gösteriyor. Bu da Türkiye’nin de Apple’ın iTunes Radio ile ilgili planlarına dahil olduğu anlamına geliyor, ancak henüz bu planların gerçeğe dönüşmesi için ortada bir takvim bulunmuyor.

İlgili >> Bloomberg

İLGİLİ HABERLER