Manşetler

Apple 2014’te daha büyük ekranlı iki farklı iPhone çıkarabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Apple bu yıl içinde büyük ekranlı iki farklı iPhone’u piyasaya sürebilir. Bu iPhone’lardan bir tanesinin 4.5 inç, diğerinin ise 5 inç ekrana sahip olacağı iddia ediliyor. Apple’ın daha büyük ekranlı bir iPhone üzerinde çalıştığına dair haberler geçtiğimiz yıl içinde yine The Wall Street Journal tarafından gündeme getirilmişti.

iphone-5s-inceleme-00020

Gelen son haberlerde her iki telefonun da metal kasaya sahip olacağı, ancak kavisli ekranların kullanılmayacağı bilgisi de bulunuyor. 4.5 inç’lik daha küçük versiyonun geliştirme çalışmalarında daha ileri bir seviyeye gelindiği ve bu modelin geniş kapsamlı üretime hazırlandığı belirtilirken, şirketin 5 inç’lik modelin geliştirme çalışmalarının ilk aşamalarında olduğu söyleniyor. The Wall Street Journal her iki modele dair planların değişebileceği uyarısında bulunmayı ihmal etmiyor.

The Wall Street Journal’ın her iki telefonun da metal kasaya sahip olacağına dair iddiasının temelindeyse Apple’ın geçtiğimiz yıl iPhone 5c ile kullanmaya başladığı plastik kasadan vazgeçeceği iddiası yer alıyor. Şirketin henüz bir yılını doldurmamış iPhone 5c’yi bir kenara bırakması pek olası gözükmezken, yeni iPhone’ların mevcut modellerin yerini almaktan ziyade seriyi genişletme amacıyla piyasaya sürüleceği düşünülüyor.

Yeni modellerin iPhone serisi içinde nasıl konumlandıracağı henüz kesinliğe kavuşmasa da, bu modellere dair haberler Apple’ın nihayet yüzünü piyasa odağının kaydığı büyük ekran boyutlarına çevirdiğini göstermesi bakımından önem taşıyor. iPhone serisinin bugüne kadar gördüğü tek büyüme iPhone 5’te ekran boyutunun 4 inç’e çıkarılması olmuştu. O günden bu yana büyük ekranlı Android telefonların gördüğü ilgi göz önüne alınınca Apple’ın da bu yola girmesi beklenen bir gelişme olarak nitelendiriliyor.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER