Manşetler

Apple 2014 birinci mali çeyrek sonuçları: iPhone ve iPad satışlarında rekor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple 2014 mali yılının birinci çeyreğine ait raporu açıkladı. Şirket geride kalan Ekim-Aralık 2013 döneminde 57.6 milyar dolar gelirle yeni bir rekor elde ederken, kâr da 13.1 milyar dolar olarak kaydedildi ve geçen yılın çeyrek kâr rekoruyla aynı seviyeye erişilmiş oldu.

apple-magaza-pudong-280114

Şirketin yılın son takvim çeyrek yılına denk gelen dönemi genellikle güçlü oluyor. iPad Air ve Retina ekranlı iPad mini’nin ilk kez satışa sunulduğu, iPhone 5s ve 5c’nin ilk kez bir tam çeyrek geçirdiği bu dönemde Apple’ın iOS cihazlarının iyi grafik sergilemesi çok da şaşırtmıyor.

iPhone satışları ilk kez bir çeyrekte 50 milyonun üstüne çıktı ve 51 milyona ulaştı. iPad satışları da 26 milyonla yeni bir rekor kırdı. Bunlar nispeten dar kapsamlı bir ürün yelpazesine sahip olan bir şirket için mükemmel nitelikte. iPod satışlarıysa istikrarlı düşüşünü sürdürüyor. Sadece 6 milyon iPod satışıyla geçen yılın aynı döneminde kaydedilen 12.7 milyonluk satış rakamının yarısına inilmiş oldu.

Mac bilgisayarlar geçen yıl Apple’ın toplam gelirine yüzde 13’ten daha az katkıda bulunmuştu. Buna rağmen şirketin işlerinde önemli bir parçayı teşkil etmeyi sürdürüyor. Mac gelirleri birinci mali çeyrekte 6.4 milyar dolara ulaşırken 4.8 milyon Mac satışı gerçekleşti.

Apple’ın gelecek çeyrek yıla ilişkin tahminlerine bakıldığında gelirlerin yatay seviyeyi izlemesi bekleniyor. Yatırımcılara genellikle muhafazakar tahminler sunmasıyla bilinen şirket 42 ila 44 milyar dolar arası gelir bekliyor. Apple 2013 mali yılının ikinci çeyreğinde 43.6 milyar dolar gelirden 9.5 milyar dolar kâr elde etmişti.

İlgili >> Apple

İLGİLİ HABERLER