Manşetler

Apple 2013 üçüncü mali çeyrek sonuçları: 35 milyar dolar gelir, 6.9 milyar dolar kâr

Apple 2013 mali yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Teknoloji devi geride kalan çeyrekte 35.3 milyar dolar gibi büyük bir gelir ve bu gelir üzerinden 6.9 milyar dolar net kâr kaydetti. Şirket bir önceki mali yılın aynı döneminde de 35 milyar dolar gelir elde etmiş, ancak net kârı 8.8 milyar dolar olarak açıklamıştı.

iphone-5-inceleme-00021

Satışlara bakıldığında Apple, 31.2 milyon iPhone sattığını kaydetti. Bir önceki yılın aynı döneminde satılan 14.6 milyon ürünle karşılaştırıldığında ortada büyük bir artışın olduğu görülüyor. iPad satışlarıysa ilk kez yıldan yıla düşüş gösterdi. Geçen yılın aynı döneminde 17 milyon iPad satan şirketin 2013 üçüncü mali çeyrek iPad satışları yüzde 14 oranında düşerek 14.6 milyon olarak gerçekleşti. Aynı dönemde 3.8 milyon Mac satıldı, bu alanda da geçen yılın 4 milyonluk satış adedinin gerisine düşüldü.

Apple CEO’su Tim Cook, haziran çeyreğinde gerçekleştirdikleri 31 milyonun üzerindeki rekor iPhone satışından ve iTunes, Yazılımlar ve Servislerden elde edilen gelirlerde kaydedilen güçlü büyümeden özellikle gurur duyduklarını kaydetti. Yakında çıkacak iOS 7 ve OS X Mavericks sürümlerinden dolayı gerçekten heyecanlı olduklarını belirten Apple tepe yöneticisi önümüzdeki sonbaharda ve 2014 boyunca tanıtacakları yeni ürünler üzerinde sıkı şekilde çalıştıklarını da vurguladı.

Apple, dördüncü mali çeyrekle ilgili tahminlerini de açıkladı. Şirket, yeni ürünlerini tanıtmasının muhtemel olduğu bu çeyrekte 34 ila 37 milyar dolar arası bir gelir bekliyor.

Apple’ın 2013 üçüncü çeyrek sonuçlarının detaylarını açıkladığı telekonferans görüşmesini bu bağlantıdan canlı olarak dinleyebilirsiniz.

İlgili >> Apple

İLGİLİ HABERLER