Manşetler

Apple 2013’te App Store satışlarından 10 milyar dolar gelir elde etti

Apple CES çılgınlığının yaşandığı zamanlarda App Store uygulama mağazasının 2013 satış performansıyla ilgili bazı rakamlar açıkladı. Sonuçlar tahmin edeceğiniz gibi, etkileyici.

apple-22-ekim-app-store-60-milyar-221013

Müşteriler geçen yıl App Store’da 10 milyar dolardan fazla harcama yapmış, sadece aralık ayında 1 milyar doların üstünde harcama yapılmış. Buna ek olarak kullanıcılar aralıkta 3 milyara yakın uygulama indirmiş. Apple’ın iTunes hediye kartları arkadaşlar arasında sıklıkla tercih edilen bir hediye olmasını bu rakamlarla açıklayabiliriz.

Apple’ın internet yazılım ve servislerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue, yıl sonu tatil döneminde gözlenen şaşırtıcı uygulama performansına vurgu yaptı; Moves Afterlight gibi sürpriz yapan uygulamalara değindi. 2013’ün büyük başarıları arasında Candy Crush Saga ve Puzzles & Dragons da sıralandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Yeni iPhone’unuz için en iyi uygulamalar

Apple geliştiricileri App Store’dan toplamda 15 milyar dolar kazanmış oldu. Mağazanın dünya çapında 155 ülkede faaliyette olmasının da mağazanın yüksek indirme ve gelir rakamlarına ulaşmasında önemli katkısı bulunuyor. App Store’da 24 uygulama kategorisi altında 500 binden fazla iPad, 1 milyondan fazla iPhone uygulaması bulunuyor.

İlgili >> Apple

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER