Teknoloji

Apple 2012 model MacBook Pro’larla NVIDIA grafik işlemcilere geri dönebilir

Apple’ın 2012 MacBook modelleriyle birlikte NVIDIA grafik işlemcileri kullanmaya geri döneceği söyleniyor. SemiAccurate’in kaynaklarından aldığı bilgilere göre NVIDIA GPU’larına geri dönüş Intel’in gelecek nesil Ivy Bridge işlemcilerini barındıracak yeni nesil Apple dizüstü bilgisayarlarının çıkışının beklendiği 2012 baharında başlayacak.

Apple bundan üç yıl önce NVIDIA’yı bırakmış ve AMD’nin grafik yongasetlerini kullanmaya başlamıştı. Ancak AMD Llano’nun tedarik kapasitesiyle ilgili olarak yaşanan sorunlar ve bunları en son MacBook Air’lara entegre etme girişiminin başarısız olması Apple’ı eski seçimine geri dönmeye zorluyor. Apple’ın NVIDIA’dan tövbe ettiği söylense de, şirketin grafik işlemci alanında başka seçeneği yok gibi görünüyor.

Bu geçiş özellikle Apple’ın entegre Intel grafik çözümünü barındırmayan daha gelişmiş dizüstü bilgisayarlarını etkileyecektir. Dedikodular Apple’ın 2012 yılının başlarında çıkaracağı MacBook Pro’nun daha ince ve hafif kasada geleceğini, MacBook Air serisine benzer bir tasarım taşıyacağını işaret ediyor.

İlgili – MacRumors

İLGİLİ HABERLER