Teknoloji

Apple 12 inç Retina ekranlı MacBook ve 4K ekran üzerinde çalışıyor

apple-macbook-air-mid-2013-190713

Apple’ın OS X Yosemite masaüstü işletim sistemi önümüzdeki sonbaharda geliyor. Şirket büyük ihtimalle bu işletim sisteminin çıkışıyla aynı zamanda yeni donanım ürünlerini de satışa sürecektir. 9to5Mac’in haberine göre, yeni bir ürün segmenti yolda.

9to5Mac Apple’ın mevcut projeleri arasında 12 inç Retina ekran barındıran MacBook dizüstü bilgisayarın da bulunduğunu yazıyor. Söz konusu cihaz daha ince ve biraz daha hafif bir alüminyum gövdeye sahip olacak. Gelecek bu dizüstü bilgisayarın MacBook Air veya MacBook Pro serilerinden hangisine mensup olacağı bilinmiyor. Bununla birlikte yeni bir seri altında çıkması da ihtimaller dahilinde bulunuyor.

Aslında böyle bir cihazla ilgili dedikodular yeni sayılmaz. Şu anki MacBook Air serisi ürünler nispeten düşük ekran çözünürlükleri nedeniyle yeterli bulunmamaya başladı. Bu da Apple’dan Retina ekranlı ve daha rahat taşınabilir ürünlere dair beklentileri daha da artırdı.

Cupertino şirketi masaüstü kullanıcılarını da unutmamışa benziyor. Yine 9to5Mac’in yazdığına göre, Apple 4K ekran üzerinde çalışıyor. Ancak şu noktada bu ekranın sadece bir monitör olarak mı, yoksa iMac gibi monitör bilgisayar olarak mı satışa sunulacağı bilinmiyor. Aslında yüksek çözünürlüklü Mac bilgisayarlar OS X Yosemite’ın çekiciliğini biraz daha artırabilir, haberde bu tahminde de bulunuluyor.

9to5Mac Apple’ın yeni bilgisayar planlarının bu yılın üçüncü veya dördüncü çeyreğinde çıkış yapılacak şekilde kurgulandığını söylüyor. Yeni işletim sistemi ekim sonunda bekleniyor. Herhalde bu zamanlarda yeni masaüstü veya dizüstü Mac bilgisayarlar görebiliriz. Bununla birlikte donanım noktasındaki sıkıntılar Yosemite’ın çekiciliğini daha iyi şekilde ortaya koyacak Mac’lerin çıkışını 2015’e öteleyebilir.

İLGİLİ HABERLER