Teknoloji

Apple üst üste 10. kez “Dünyanın en çok takdir edilen şirketi” oldu

apple covid-19 satın alma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

appleApple üst üste 10. defa Fortune tarafından verilen “Dünyanın en çok takdir edilen şirketi” unvanının sahibi oldu. Cupertino merkezli şirket bu unvanı toplam 3 bin 800 yönetici, direktör, analiz ve uzmanın oylarıyla kazandı. iPhone üreticisini Amazon, Starbucks, Berkshire Hathaway ve Disney izliyor.

Cupertino merkezli şirket, listede ilk 10’a girmeyi başaran yegane teknoloji şirketi değil. Facebook ve Microsoft da kalabalık seçici kurulun oylarıyla listede yer kaptı. Apple hâli hazırda yaklaşık 700 milyar dolarlık piyasa değeriyle “Dünyanın en değerli şirketi” unvanını da elinde bulunduruyor.

“Dünyanın en çok takdir edilen şirketleri” listesine girmek için çeşitli kriterleri karşılamak gerekiyor. Bu kriterlerden ilki, ABD’nin en çok gelir elde eden ilk 100 şirketi arasına girmek. Bu 1000 şirketin üzerine geliri 10 milyar dolar ve üzerinde olan 500 uluslararası şirket de ekleniyor. Bütün bunların sonuncunda ortaya 28 farklı ülkeden 680 şirketin dahil olduğu bir liste çıkıyor.

Apple 2007’den bu yana listenin zirvesinde

Apple, 2007’de Fortune’un “Dünyanın en çok takdir edilen şirketleri” listesinin zirvesine çıkmıştı. Şirket, bu unvanı 2007’den bu yana kuruyor. Teknoloji devi, en popüler ürünü iPhone’u da 2007’de çıkarmıştı. Cupertino merkezli şirketin telefonun çıkışının 10. yılını kutlamak adına özel bir iPhone üzerinde çalıştığı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER