Teknoloji

App Store’un Top 25 listesini manipüle etmek isteyenler indirme robotları kullanmış

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Uygulama mağazalarında binlerce uygulama var ve uygulama geliştiricileri başarılı olmak için bunların arasından sıyrılıp kullanıcıların dikkatini çekmek zorunda. Bu noktada en çok ilgi gören, indirilen uygulama listeleri büyük iş yapıyor. Apple’ın App Store’unda yer alan Top 25 listesi de uygulama geliştiricilerinin girmek için kıyasıya rekabet ettiği bir liste. Bu rekabet bazen hileli yöntemlere bile başvurulmasına neden oluyormuş.

Inside Mobile Apps sitesinin iddiasına göre bazı uygulama geliştiricileri Top 25 listesine girebilmek için indirme robotları kullanmış. Bir yılı aşkın süredir faaliyet gösteren otomatik programlar ve robotlar bazı uygulamaların otomatik olarak indirilmesine ve böylelikle ilgili uygulamaların sahte reklamının yapılmasına olanak sağlıyormuş. Pazarlama şirketlerinin organize ettiği iddia edilen bu sürecin maliyetinin, ABD App Store’da Top 25 listesine girmek isteyen yazılımcılar için 15 bin dolara kadar çıktığına dikkat çekilmiş.

Apple bu sıralama manipülasyonuna karşı boş durmuyor. Şirket bu ayın başında yazılım geliştiricilere bir mektup göndermiş ve onları sonuçları Apple Geliştirici Program üyeliğinin kaybedilmesine bile varacak sahte App Store sıralama servislerine karşı uyarmıştı.

İlgili – Inside Mobile Apps

İLGİLİ HABERLER