Manşetler

App Store yanlışlıkla Google+ iOS uygulamasının erken sürümünü yayınlamış, son sürüm yayınlandı

Birkaç saat önce Apple’ın ABD App Store mağazası üzerinden dağıtıma sunulan Google+ iOS uygulamasını iPhone’a indirip test ettiğimizde birtakım hatalara rastlamıştık. Meğer bizimle birlikte binlerce kullanıcının indirdiği o iOS sürümü hatalı bir sürümmüş. Google adına Google+ üzerinde bir açıklama yapan Google+ Mobil Ürün Yönetim Lideri Punit Soni söz konusu versiyonun hatalı olduğunu açıkladı. Neyse ki, şu anda hataların giderilmiş olduğu güncel sürüm App Store üzerinden dağıtıma sunulmuş durumda.

Punit Soni, App Store’ın söz konusu uygulamanın önceki bir test versiyonunu yayına verdiğini ve bu sürümün en son sürümün sahip olduğu kararlılık ve düzeltmelere sahip olmadığını belirtti. Sonrasında sistem kendini otomatik olarak düzeltmiş ve en son sürümü dağıtmaya başlamış, ancak bu zamana kadar 1 saat 40 dakika kadar bir zaman geçmiş. O zaman zarfı da binlerce kullanıcının cihazlarına Google+ iOS uygulamasını indirmesi için yeterli bir süre.

Google+ henüz Türkiye App Store’da yok, ancak bir şekilde indirenlerin sürüm numaralarının son sürüme ait olan 1.0.1.1809 olup olmadığını kontrol etmeleri gerekiyor. Bunun için uygulamanın ana ekranda sol üst köşede yer alan ayarlar ikonuna dokunmalı ve çıkan ekranda versiyon numarasına göz atmalı. Eğer bu sürüm yüklü değilse, aşağıdaki Apple App Store ABD bağlantısını takip ederek Google+ iOS uygulamasının en güncel sürümünü cihazınıza kurabilirsiniz.

İlgili – iTunes App Store
İlgili – Google+ (Punit Soni)

İLGİLİ HABERLER