Teknoloji

App Store Arama Reklamları beta sürecine açıldı

app store
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

app storeiOS 10’u sonbahardaki final sürüme hazırlayan Apple, yeni sürümle birlikte iOS App Store’a eklenecek ve uygulamaların daha kolay şekilde keşfedilmesini sağlamayı amaçlayan Arama Reklamları için geliştiricilere beta test programına katılma çağrısında bulunmaya başladı.

Geliştiricilere e-posta üzerinden gönderilen bilgilendirmede, iOS App Store’da uygulamaları bulunan geliştiricilere Arama Reklamları beta sürecine ücretsiz katılım çağrısında bulunuluyor. Apple herhangi bir ücret talebinde bulunmuyor, açık artırma için teklfi alımı da yapılmıyor.

Apple’ın söylediğine göre, geliştiricilerin arama istatistikleri veya Arama Reklamları Kampanya Yönetimi ve Raporlama sistemine erişimi bulunmayacak. Buna rağmen deneme süresi boyunca uygulamalarının daha fazla şekilde indirilmesini sağlayabilecekler. Yaz boyunca sürecek olan beta döneminde gönüllü test katılımcıları uygulamalarını Apple Geliştirici Programı ve Apple Beta Yazılım Programı kapsamında olup iOS 10 beta kullananlara ücretsiz olarak gösterme şansı elde edecek.

Apple için Arama Reklamları beta programı hangi reklam formatlarının en iyi performansı verdiğini sonbahardaki final sürüme kadar görme fırsatı verecek. Şirket müşterilerine şeffaf ve güvenli bir kullanıcı deneyimi sunmak amacıyla sistemini optimize etmeyi sürdürüyor.

Arama Reklamları bu ayın başlarında, Apple’ın Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’ndan hemen önce duyurulmuştu. Apple ilk kez dijital mağazasında para karşılığında bazı içerikleri öne çıkaracak. Halbuki şirket şimdiye kadar sadece kendi App Store ekibinin oluşturduğu öne çıkarılan içerikleri App Store’un ana sayfasında gösteriyordu.

Adından da anlaşılacağı üzere, Arama Reklamları App Store içinde arama yapanlara ilgili sonuçların yanı sıra para karşılığında öne çıkarılmış, reklam niteliğinde bazı sonuçlar gösterecek. Apple sistemin güvenli, şeffaf ve son kullanıcıları en az derecede rahatsız edecek şekilde tasarlanmakta olduğunu söylüyor.

Öne çıkarılan içerikte “Reklam” şeklinde bir ibare yer alacak, böylelikle söz konusu arama sonucunun reklam niteliğinde gösterildiği kullanıcılar tarafından açık şekilde anlaşılacak. Ayrıca diğer platformların aksine, Apple kullanıcı verisi işlemeyeceğini, kullanıcı profilleri oluşturmayacağını, reklamcılarla veri paylaşmayacağını ve 13 yaşın altındaki kullanıcılara pazarlama faaliyetinde bulunmayacağını da belirtiyor.

Beta süreci sona erdikten sonra geliştiriciler reklam alanları için teklif vermeye başlayacaklar. Fiyatlandırma tıklatma başına maliyet üstüne olacak, minimum reklam harcaması tutarı bulunmayacak. Reklamları ilgili kullanıcı aramalarıyla otomatik olarak eşleştiren varsayılan arama eşleştirme fonksiyonunun yanı sıra, reklamcıların gelişmiş içerik yönetimi ve ölçümleme araçlarına da erişimi bulunacak.

Arama Reklamları önümüzdeki sonbaharda iOS 10’un bir parçası olarak, başlangıç aşamasında sadece ABD App Store’u için faaliyete geçecek.

İLGİLİ HABERLER