Teknoloji

AOL’in Verizon’a satışı tamamlandı

aol-logo-120515

İnternet dünyasının büyük şirketlerinden AOL’in Verizon’a satış süreci nihayete erdi. Tarafların 4.4 milyar dolar karşılığında vardığı anlaşma, geçtiğimiz ayın ortalarında duyurulmuştu. Verizon tarafından o dönemde yapılan açıklamada, AOL’i satın almanın şirkete gelecekteki büyümesini tetikleyecek dijital ve video platformlarının inşaasında önemli bir katkı sağlayacağı belirtilmişti.

AOL’in reklam sektöründe giderek belirginleşen varlığı, Verizon’ın AOL’in satın almasındaki temel neden olarak gösteriliyor. Ancak taraflar arasındaki anlaşma, bazı kafa karışıklıklarını da beraberinde getiriyor. Verizon’ın AOL’e ait Huffington Post, Engadget ve TechCrunch gibi medya kuruluşlarına dair uzun vadeli planları halen belirsizliklerini koruyor. Şirketin gelecekte bu kuruluşları elden çıkararak tamamen işin reklam yönüne odaklanabileceği konuşuluyor.

AOL CEO’su Tim Armstrong, geçtiğimiz ayki anlaşmanın ardından çalışanlarına yönelik olarak bir mektup kaleme almış ve satışın AOL’in geleceği açısından hayati önem taşıdığını belirtmişti. Anlaşmanın yüksek hedefleri olduğunu söyleyen Armstrong, Verizon ile birlikte dünyanın en güçlü medya platformunu kuracaklarını ifade etmişti.

İLGİLİ HABERLER