Teknoloji

Engadget ve TechCrunch’ın sahibi AOL gdgt’yi de bünyesine kattı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amerikan medya devi AOL’in yeni medya tarafındaki atılımları devam ediyor. Engadget ve TechCrunch gibi popüler teknoloji sitelerine, ayrıca HuffingtonPost haber blogunu geçmişte satın alan kuruluş son olarak gdgt adlı teknolojik ürün inceleme ve veri tabanı sitesini de kattı. Satın alma olayına dair dedikodular bir süredir ortalıkta dolaşıyordu. Engadget ile gdgt arasında bir yılı aşkın zaman önce başlayan işbirliği kapsamında Engadget sitesinde ürün haberlerinin altında ilgili ürünün gdgt veri tabanındaki bilgiler gösterilmeye başlanmıştı.

gdgt-aol-logo-130213

gdgt’nin kurucuları Peter Rojas ve Ryan Block AOL’e çok da yabancı sayılmaz. İkili Engadget’ın kurucuları olarak biliniyor. 2004 yılında kurulan ve gittikçe popülerleşerek tüm dünyanın teknolojiyle ilgili gelişmeleri aldığı bir blog hâline dönüşen Engadget’ın AOL tarafından satın alınmasından bir süre sonra ikili gemiyi terk etmiş ve gdgt adlı yeni bir girişim başlatmıştı. Engadget’ı Rojas ve Block’tan devralan ekip, teknoloji sitesini daha da popülerleştirdikten sonra 2011’in başlarında AOL’in içinde meydana gelen çalkantılar nedeniyle gruptan ayrılmış ve 2011’in sonlarında The Verge adlı yeni bir teknoloji sitesini açmışlardı.

Engadget’ın yeni dönemde eski popülaritesinden uzak olduğunu kabul etmek gerek. Tabii ki, durum The Verge ekibinin ayrıldığı zamana göre daha iyi. gdgt’nin de AOL çatısı altına gelmesi bir sinerji ortaya çıkarır mı, bunu göreceğiz. gdgt’den Ryan Block’ın kaleme aldığı yazıya göre Engadget ve gdgt ekibi ABD geneline yayılan teknoloji etkinliklerini beraber düzenleyecek. Rojas ve Block’ın Engadget’a yeniden editoryal anlamda katkıları olur mu, bunun şu an için olacağına pek ihtimal vermiyoruz.

Bu arada, eğer bir gdgt kullanıcıysanız ve hesabınıza ait bilgilerin AOL’in elinde durmasını istemiyorsanız, geçişin tamamlanacağı 15 Mart 2013 tarihine kadar hesabınızı iptal edebilirsiniz. gdgt ekibi AOL tarafına geçişin tamamlanmasından sonra hesap bilgilerinin aynı itinayla ve gizlilikle korunacağı ve kimseyle paylaşılmayacağı noktasında garanti veriyor, ancak hesabı kapatma seçeneğini de açık bırakıyor.

İlgili >> gdgt, gdgt Blog, Engadget

İLGİLİ HABERLER