Teknoloji

Anonymous yeniden harekete geçecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçen perşembe günü başta Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı olmak üzere, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının web sitelerine siber saldırı düzenleyen, bu saldırıdan birkaç gün sonra Türkiye’de kendisini destekleyen kişilere karşı polis operasyonlarının başladığı Anonymous siber aktivist grubu “Operation Turkey” adı altında kamu kuruluşlarının web sitelerine düzenlenen siber saldırıları devam ettireceğini duyurdu.

Anonymous oluşumunun açıklamasında şu sözlere yer verildi:

”Bu haberlerin göz dağı vermek ve korku yaratmak için yayınlandığına inanıyoruz. Anonymous oluşumu, bu haberleri yalanlamak için bu gece yeniden harekete geçecek. Bu defa bir önceki atak tiplerinden daha yüksek seviyede bir operasyon gerçekleştirilecek ancak herhangi bir sızma ve bilgi çalınması söz konusu olmayacak. Ayrıca bu gece başlayacak operasyonda hedefler son ana kadar açıklanmayacaktır. Operasyonda siyasi sitelere ve basın yayın organlarına ait sitelere atak yapılmaması yönünde karar alınmış olup atakların süresini paylaşamadığımızı belirtmek istiyoruz.”

Bu arada polisin düzenlediği operasyon kapsamında göz altına alınan ve yaşı 18’den küçük olan dokuz kişinin serbest bırakıldığını belirtelim.

İlgili – Zaman Gazetesi



İLGİLİ HABERLER