Teknoloji

Anonymus #opTurkey operasyonuna başladı, devlet kuruluşlarının web sitelerine saldırıya geçti

Gezi Parkı Olayları sadece Türkiye’nin gündemine oturmadı; dünyanın da yakından takip ettiği gelişmelerin başında geliyor. Çeşitli kişi ve kuruluşlar çeşitli kanallar aracılığıyla tepki ve desteklerini dile getirirken, toplumsal olaylarda resmi otoritelere karşı duruşuyla bilinen ünlü hacker grubu Anonymous da harekete geçti. Twitter üzerinden geçtiği mesajlara protestoculara destek olan grup aynı zamanda resmi kuruluşlara ait web sitelerine de saldırılar düzenlemeye başladı.

anonymous-logo-020612 (640 x 624)

İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Resmi Gazete, Mersin Valiliği, İzmir ESHOT gibi devlet kuruluşlarının web sitelerine saldırılar düzenledi. Yazıyı hazırladığımız an itibarıyla bu kuruluşların web sitelerine erişim sağlanamıyor. Aslında Anonymous’un Mersin Valiliği ve Resmi Gazete web sitelerini çökerttiğini Twitter’da duyurmasının ardından bu web sitelerine erişim kısa bir süre için sağlanmıştı, ancak siteler daha sonra tekrar aşırı yoğunluk nedeniyle cevap veremez duruma gelmiş gibi görünüyor.

Anonymous’un #opTurkey olarak adlandırdığı bu operasyonun yansımaları Twitter üzerinden de bu etiketle takip edilebiliyor. Ayrıca Anonymous resmi Twitter hesabı üzerinden de Facebook ve Twitter gibi sosyal ağ sitelerine erişimde sıkıntı yaşayan kullanıcıların yararlanabileceği VPN sunucularına ait bilgileri de paylaşmış. Ancak paylaşan hesap Anonymous olunca söz konusu VPN’leri kullanırken iki kere düşünmekte fayda var. Sonuçta cihazlarınızın Anonymous tarafından birer “bot” olarak kullanılması gibi bir tehlike bulunuyor.


Webrazzi aracılığıyla…

İlgili >> Twitter (#opTurkey), Anonymous (Twitter), RT

İLGİLİ HABERLER