Teknoloji

Anonymous: IŞİD Paris saldırılarının bedelini ödeyecek

anonymous-ısid-161115

Fransa’nın başkenti Paris’te geçtiğimiz cuma günü gerçekleşen ve son açıklamalara göre 129 kişinin ölümüne neden olan terör saldırılarını IŞİD üstlenmişti. Dünyanın en ünlü hacker gruplarından Anonymous, bir açıklama yaptı ve IŞİD’e Paris saldırılarının bedelini ödeteceğini duyurdu.

Anonymous ve IŞİD arasındaki gerilimin kökü bu 2015’in ilk günlerine dayanıyor. Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo’ya düzenlenen terör saldırısının ardından #OpISIS etiketiyle IŞİD’e karşı bir operasyon başlatan Anonymous, şimdi de irili ufaklı pek çok birimiyle IŞİD’den intikam almaya hazırlanıyor. Ancak IŞİD’in Twitter hesapları dışında çevrim içi ortamda belirgin bir varlığı olmadığı için, Anonymous’un önünde karşılık vermek adına fazla seçenek bulunmuyor.

Belçika İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada, saldırganların koordinasyon için PlayStation 4’ün yerleşik sohbet sistemini kullanmış olabilecekleri belirtilmişti. Bu bilginin Fransız mercileri tarafından doğrulanması durumunda Anonymous’un PlayStation 4’ün sohbet sistemini hedef alması ihtimaller arasında yer alıyor.

Anonymous daha önce de kamuoyu nezdinde olumlu etki yaratacak benzer karşılık eylemlerine imza atmıştı. ABD’de siyahilere yönelik ırkçı faaliyetlerde bulunan Ku Klux Klan üyelerine internet üzerinde saldıran Anonymous, Rabaa Katliamı’nı protesto etmek için de Mısır hükümetine ait web sitelerini hedef almıştı.

İLGİLİ HABERLER