Manşetler

Ankara terör saldırısı sonrasında sosyal medyaya erişim engellendi

facebook twitter youtube

ankara terör saldırısı

Bu akşam saatlerinde Ankara’nın Kızılay semtinde bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği belirtilen terör saldırısında 34 kişinin hayatını kaybettiği ve 125 kişinin de yararlandığı resmi yetkililer tarafından açıklandı. Saldırıyı izleyen saatlerde, yakın zamanda gerçekleşen terör saldırılarını takiben yaşanan durumlara benzer şekilde; Twitter, Facebook, vb. sosyal ağlara erişmeye çalışan kullanıcılar sorun yaşamaya başladılar.

Daha sonra Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından, Kızılay’daki saldırının ardından sosyal medya üzerinde paylaşılan yararlı ve hayatını kaybeden kişilere ait görüntülerin yayılmasını engellemek amacıyla bu servislere erişimin engellenmesi kararı alındığı ortaya çıktı.

Anadolu Ajansı tarafından geçilen habere göre, TİB 5156 sayılı yasaya dayanarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK) Ankara terör saldırısı ile ilgili alınan yayın yasağının sonrasında patlamada yaralanan veya hayatını kaybedenlere ait görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasına ilişkin erişimi engelledi. TİB erişim engeliyle bağlantılı olarak mahkeme kararı almak için de  Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesine başvuruda bulundu.

İLGİLİ HABERLER