EğlenceManşetler

Angry Birds Action! sanal ve gerçek arasındaki çizgiyi inceltiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

angry birds actionAngry Birds serisinin en yeni oyunu olan “Angry Birds Action!”, yapımcı Rovio tarafından bugün itibarıyla iOS ve Android için yayınlandı. Popüler serinin en yeni oyununda kuşlar sapanla havalanmak yerine üç boyutlu bir dünyada yumurtalarını kurtarmaya çalışıyor. Çok renkli ve kızgın kuşların her biri kendine özgü özellikler barındırırken, yeni oyun yakında vizyona girecek yeni Angry Birds filmiyle de oldukça sıkı bağlara sahip.

angry birds actionAngry Birds Action, genel yapısı itibarıyla bir oyundan ziyade yeni filmle birlikte oluşması beklenen yeni Angry Birds furyasıyla etkileşimi sağlayan bir uygulama niteliği taşıyor. Rovio, bu etkileşimin dozunu artırmak için “BirdCodes” adını verdiği QR koduna benzer bir sistem geliştirdi.

birdcode-280416McDonald’s, Pez, H&M ve Lego gibi firmaların Angry Birds temalı ürünlerinde bulunacak BirdCodes kodları, Angry Birds Action! tarafından akıllı telefonun kamerasının da yardımıyla taranacak. Angry Birds temalı ürün sunan her bir şirket için 30 saniye uzunluğunda bir mini oyun sunulacak. Oyuncuların bu oyunları oynamak için her seferinde önlerindeki özel kodları okutmaları gerekecek. Rovio, bu özel oyunların insanları Angry Birds temalı ürünleri satın almaya teşvik edeceğine inanıyor.

Şirketten yapılan açıklamada, dünyanın dört bir yanına dağıtılmak üzere 1 milyar BirdCodes basıldığı belirtildi. Söz konusu kodlara McDonald’s çocuk menülerinde, Lego oyun setlerinde veya H&M’de satılan tişörtlerde rastlamak mümkün olacak.

angry birds actionBütün bu çalışmaların ülkemizde 13 Mayısta vizyona girecek yeni Angry Birds filminin promosyonunu da amaçladığını görmek pek zor değil. Rovio, Angry Birds Action ile seyircilere filmin farklı boyutlarını da keşif imkanı sunmaya hazırlanıyor.

Angry Birds oyunları halen etkileyici rakamlara ulaşmaya devam ediyor. Serinin oyunlarının mevcut aylık aktif kullanıcı sayısı 100 milyon civarında seyrediyor. Ancak serinin mobil oyun pazarında zirvede olduğu günler de geride kalmış durumda. 2014’te ticari satış gelirleri yüzde 43 oranında azalan Rovio, 260’tan fazla çalışanıyla yollarını ayırmış ve CEO koltuğunu Pekka Rantala’dan Kati Levoranta’ya devretmişti. Levoranta, göreve geldiği döneminde oyun ve medya içeriklerine odaklanmak için şirket içi operasyonlarda yeniliğe gideceğini belirtmiş ve Angry Birds filminin çıkışında ortamı hazırlama konusunda çalışmalar yapacaklarını dile getirmişti.

İLGİLİ HABERLER