Eğlence

Angry Birds 500 milyon indirme sayısını geçti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Rovio’nun fenomen oyunu Angry Birds 500 milyonluk indirme sayısını aştı. Oyun tarihinin en çok indirilen oyunları arasına adını yazdıran bu oyununun tüm sürümleri günde toplam 300 milyon dakika boyunca oynandı. Bu, kabaca bir hesapla 200 bin yıllık oynama zamanına denk geliyor.

Rovio’nun CEO’su Mikael Hed bunun kendileri için fantastik bir başarı olduğunu ve oyunlarından bu kadar muhteşem miktarda insanın eğlence duymasının kendilerini aşırı derecede memnun ettiğini dile getirdi. Daha fazla eğlence deneyimi yaratmaya devam edeceklerinin ve Angry Birds hayranlarına bekledikleri kaliteyi her yerde sunacaklarının altını çizdi. Yukarıda verdiğimiz istatistiklere ek olarak, toplamda 266 milyarın üzerinde seviyenin oynandığını, 400 milyar kuşun kullanıldığını ve 44 milyar yıldızın toplandığını da belirtelim.

Rovio bir yandan Angry Birds eğlencesini daha fazla kullanıcıya ulaştırmaya çalışırken bir yandan da Angry Birds’ün etinden sütünden yararlanmayı sürdürüyor. Şirketin çok yakında Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de ilk mağazasını açıyor. Bu arada Helsinki’de bulunan bir animasyon stüdyosunu satın alan Rovio’nun Angry Birds’ün çizgi filmini de çıkarması bekleniyor.

İlgili – Rovio

İLGİLİ HABERLER