Manşetler

Android’li Dell Streak mini tablet bilgisayar resmiyet kazandı – Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sonunda Dell’in de resmen bir tableti oldu. Daha önce Mini 5 olarak adlandırılan tablet Streak adıyla karşımıza çıkıyor. Gelecek ay satışına başlanacak olan tabletle ilk tanışacak olan ülke O2’nin önderliğinde İngiltere olacak. Bu ülkeyi kısa bir süre sonra Avrupa ve yaz sonunda da ABD izleyecek.

5 inç’lik ekrana sahip olan bu Android’li cihazda 1 GHz Snapdragon işlemci, 5 megapiksellik kamera, 16 GB’lık dahili bellek, microSD kartlarla 48 GB’a kadar bellek genişletme imkanı ve özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü sunuluyor. Dell, Streak’i pazara “gerçek taşınabilir tablet PC” şeklinde lanse etmeyi tercih etmiş, her ne kadar bir telefon gibi hücresel görüşmeleri alabilse de, akıllı telefon demeyi tercih etmemiş.

Engadget’ın şanslı editörleri bu cihazı ilk yerde test etme imkanı bulmuşlar. Onların izlenimlerini aktaracak olursak, cihazda çalışan işletim sistemi Android 1.6. Ancak çok yakında havadan güncelleme imkanı sunulacakmış. Android 2.2 ve Flash 10.1’in ise bu yılın sonlarına doğru cihaza gelmesi bekleniyor. Cihazda daha önceki prototip cihazında olduğu gibi 1530 mAh batarya yer alıyor.

Dell Streak’in basın fotoğrafları aşağıda yer alıyor. Engadget’ın çektiği fotoğraflara ise buradan ulaşabilirsiniz.

Galeri: Dell Streak tablet bilgisayar
[nggallery id=317]

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER