Teknoloji

Android’in küresel akıllı telefon pazarındaki hakimiyeti sürüyor

Pazar araştırma ve analiz şirketi Canalys dün yayınladığı rapor ile 2011’in ilk çeyreğine ait akıllı telefon pazar payı bilgilerini paylaştı. Şirketin raporuna göre Android küresel akıllı telefon pazarındaki hakimiyetini sürdürüyor.

Google’ın mobil işletim sistemi küresel pazarda satışa sunulan 37.5 milyon cihazla geride kalan çeyrekte akıllı telefon satışlarının yüzde 35’ini elde etti. Nokia’nın pazar payı düşüşü bu çeyrekte de sürdü. Yıldan yıla yüzde 39 pay kaybeden şirket geride kalan çeyrekte sadece yüzde 24’lük bir pay elde etti. Apple’ın pastadan aldığı pay ise yüzde 19’a yükseldi.

Nokia, her ne kadar akıllı telefon pazar payında sürekli düşüş eğilimi izliyor olsa da, şirket satışlarını yıldan yıla yüzde 13 oranında arttırdı ve geçen çeyrekte 24.2 milyon ürün satışı gerçekleştirdi. Küresel akıllı telefon satışları 2010’un ilk çeyreği ile 2011’in çeyreği arasında geçen sürede yüzde 83 oaranında arttı ve 55.2 milyon üründen 101 milyon ürünlük bir hacme ulaştı.

Asya Pasifik bölgesi geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 98’lik oranla en büyük yükselişi gösterdi. ABD’de ise satışlar 2010’un ilk çeyreğindeki döneme göre yüzde 85 oranında arttı ve 13.3 milyon üründen 24.7 milyon ürüne yükseldi.

İlgili – Canalys

İLGİLİ HABERLER