Teknoloji

Android’in evrimine ait karikatür Key Lime Pie adını işaret ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bilmeyenler için Android işletim sisteminin taşıdığı özel adların alfabetik düzende ve tatlılardan yola çıkılarak verildiğini belirtelim. Şimdiye kadar Cupcake, Donut, Eclair (Ekler), Froyo (Dondurulmuş Yoğurt), Gingerbread (Zencefilli Çörek), Honeycomb (Balpeteği), Ice Cream Sandwich (Dondurmalı Sandviç) ve Jelly Bean (Jöle Fasulye Şeker) gibi adları gördük. Bundan sonraki versiyonun Key Lime Pie, yani Misket Limonlu Pay adını taşıyacağı bir süredir dile getiriliyordu.

Google yazılım mühendisi ve aynı zamanda bir karikatürist olan Manu Cornet’in Google+ sayfası üzerinden paylaştığı bir çalışması hem Android işletim sisteminin gelişimini evrim teorisinden yola çıkarak anlatıyor, hem de gelecek sürümün gerçekten Key Lime Pie adını taşıdığını destekliyor. İnsanın ellerini de yürümek için kullandığı dönemden bu zamana kadar geçen süre boyunca geçirdiği evrimi anlatan klasik bir tablo vardır. İşte Cornet de benzer bir çizimle Android’in Cupcake günlerinden bu yana geçirdiği dönüşümü anlatıyor. Gerçekten Cupcake sürümüyle son sürüm Jelly Bean arasında bu şekilde anlatmaya oldukça müsait farklar var. Zincirin en sonunda ağzına misket limonlu pay atan robotun bulunması gelecek Android sürümünün beklendiği şekilde Key Lime Pie adını taşıyacağı anlamına geliyor.

Yine de, Cornet paylaştığı resmin sadece eğlence amacı taşıdığını ve altında çok fazla şeyin aranmaması gerektiğini dile getiriyor. Google ise gelecek nesil Android platformu konusunda henüz resmi bir açıklama yapmadı, yeni sürümün ne gibi özellikler içereceğini paylaşmadı. Görünen o ki, Key Lime Pie ile sıradaki Google I/O etkinliğinde tanışacağız.

İlgili >> Google+

İLGİLİ HABERLER