Manşetler

Android’in 4.0 sürümünün adı “Ice Cream” mi olacak?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Android sürümlerine tatlı isimleri veriyor. Ufak kek, donut, ekler, dondurulmuş yoğurt şu ana kadar karşımıza çıkan Android sürümlerinin sahip olduğu kod isimleri. Android 3.0’ın da zencefilli çörek olarak adlandırılacağını biliyoruz, ancak dondurmanın da listede olduğunu tahmin etmiyordul.

ARM’in başkanı Tudor Brown’ın Forbes’a verdiği demece göre Android 4.0 sürümü “Ice Cream”, yani dondurma adını taşıyacak. İngiltere merkezli şirket, işlemci teknolojisinin dünyadaki cep telefonlarının yüzde 95’inden fazlasında ve tüm elektronik cihazların dörtte birinde kullanıldığını iddia ediyor.

Google’ın Android 3.5 sürümüne “Honeycomb” yani bal peteği adını vereceğini de geçtiğimiz ay düzenlenen IFA 2010’da Android tableti Galaxy Tab’i tanıtan Samsung’un yöneticileri açık etmişlerdi.

Google gelecekteki Android sürümlerinin ne olacağı konusunda bir açıklama yapmıyor. Android’in 3.0 Gingerbread sürümünün 2010’un sonunda, Honeycomb’un 2011’in başlarında, Ice Cream’in ise 2011’in ikinci yarısında çıkması bekleniyor.

Bu arada Forbes, Android’in Ice Cream sürümünün çıkışıyla birlikte Google’ın merkezine yerleştirilecek dondurma heykelinin hâlihazırda orada bulunan dondurulmuş yoğurt heykelinden nasıl ayırt edileceğini de merak ediyor.

İlgili – Forbes

İLGİLİ HABERLER