Manşetler

Android yükselişte, Apple ise düşüşte

ABD’de yapılmış yeni bir akıllı telefon araştırmasının sonuçları yayınlandı. Görünüşe göre Apple ve Google arasında hangisinin platformunun en iyi ve kullanıcılarını en memnun bırakan olduğu hakkında tartışmalar yeniden alevlenecek. ChangeWave adlı araştırma kuruluşu mevcut veya müstakbel 4 bin akıllı telefon kullanıcısı üzerinde bir araştırma gerçekleştirdi. Haziran 2010 ile Eylül 2010 arasındaki üç aylık dönemi kapsayan bu son araştırma gösteriyor ki, iPhone gibi bir iOS cihazını satın almayı düşünenlerin yüzdesi 50’den 38’e gerilemiş. Android cihazı satın almayı düşünenlerin oranıysa yüzde 30’dan 37’ye yükselmiş.

Aslında yüzde 7’lik sıçrama Android’in son iki ayda kaydettiği altı katlık kullanıcı artışının son halkasını oluşturuyor. iOS’in popülaritesinde iPhone 4’ün çıkışının ardından ani bir yükselme olsa da, daha sonraki günlerde bu yükselişin devamı gelmiyor.

ChangeWave’in bulgularına göre Android herkesi pek de memnun etmiş sayılmaz. Araştırmanın cep telefonu memnuniyeti sonuçlarına göre iPhone’u satın alanların yüzde 74’ü cihazlarından “çok memnun” kalırken, Android cihaz sahiplerinin sadece yüzde 65’i aynı memnuniyeti gösteriyor. Her iki mobil işletim sistemi bu alanda da Palm, RIM ve Windows Mobile’ın önünde gidiyor.

İlgili – ChangeWave

İLGİLİ HABERLER