Teknoloji

Android Wear pazarının önemli oyuncuları yılın kalanını sessiz geçirecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android wearLG, Lenovo ve Huawei gibi şirketler, 2017’den önce yeni bir akıllı saat çıkarmayacak. Google’ın Android Wear platformunun en büyük üreticileri konumunda olan üç şirket, 2016’nın kalan kısmında yeni bir akıllı saati piyasaya sürmeyeceklerini CNET’e doğruladı. Böylelikle LG, söz konusu üç şirket arasında 2016’da yeni bir akıllı saat tanıtan tek şirket oldu.

Kısa süre önce Berlin’de gerçekleştirilen IFA 2016’da bu şirketlerin yeni akıllı saatlerini tanıtabileceği düşünülüyordu. Ancak Lenovo’nun düzenlediği etkinlikte üçüncü nesil Moto 360 gün yüzüne çıkmadı. Huawei ise Huawei Watch’un halefini tanıtmadı.

Bu üç önemli şirketin yeni Android Wear saatlerine mesafeli yaklaşmasının altında ise çeşitli nedenler bulunuyor. LTE vericisi yerleştirmek için pil kapasitesinden ve tasarımdan taviz vermek zorunda kalmak öne çıkan ilk sebep oluyor. Apple’ın akıllı saat pazarını akıllı telefon ve tabletlerde yaptığı gibi bir para makinesine çevirememesi de nedenler arasında değerlendiriliyor. Araştırma şirketlerinin verileri, insanların akıllı saatler yerine daha uygun fiyatlı fitness bilekliklerine yöneldiğini gösteriyor.

Android Wear 2.0 sonbaharda yayınlanacak

Google, akıllı saatler için hazırladığı platformunun ikinci sürümünü sonbahar ayları içinde yayınlayacak. Ancak şirketin büyük akıllı saat ortaklarının söz konusu çıkışı destekleyecek bir cihaz sunmayacak olması da bir problem niteliği taşıyor. Google’ın Nexus serisi altında bir Android Wear saatini satışa sunması da ihtimaller dahilinde yer alıyor. Ancak bu konuda da henüz somut bir işaret gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER