Manşetler

Android Wear saat yüzleri şimdi daha kullanışlı ve interaktif

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android-wear-etkilesimli-saatler-210815-1

Google Android Wear geliştiricilerinin saat yüzleriyle daha fazla iş çıkarmasına imkan tanımaya başladı. Şirketin konuyla ilgili olarak yayınladığı blog yazısında doğrudan bilek üzerinden bağlı kalmayı kolaylaştıracak interaktif saat yüzlerinin çıkarıldığı kaydedildi. Bundan böyle tek bir tıklatmayla saat yüzünün tasarımını değiştirmek, daha fazla bilgi görmek veya özel bir uygulamayı açmak mümkün olacak.

android-wear-etkilesimli-saatler-210815-3Saat yüzleri içinde birden farklı veri ekranları arasında ileri geri gezinmek, bunları daha kullanışlı yapmak ve bir saat uygulamasını açma ihtiyacını azaltmak da bu yeni interaktif saat yüzlerinin getirecekleri arasında bulunuyor. Under Armour’un saat yüzü çoktan bu yeni işlevin avantajlarından yararlanmaya başladı, ekrandaki saat yüzünün atılan adım sayısı, yakılan kalori miktarı gibi fitness istatistiklerini göstermesi, kullanıcının bunlar arasında ileri-geri gezinmesi mümkün oluyor. Google Play içinde de interaktif saat yüzleri için özel bir bölüm oluşturuyor.

 

Android Wear ile ilgili ikinci önemli yenilik de Google tarafından hazırlanan Together (Hep Birlikte) adlı bir saat yüzü. Google’ın Apple Watch’taki Digital Touch özelliğine cevabı olan bu saat yüzü, seçilmiş bir kişi için bağlantının yapımından sonra mevcut aktivite, fotoğraf, emoji ve saat ekranına çizilen çeşitli çizimlerin bu kişiyle hızlı şekilde paylaşılmasını sağlıyor. Aslında ortada Digital Touch’a göre daha kısıtlı bir kullanım var, çünkü Together özelliğini sadece tek bir kişiyle kullanmak gerekiyor ve o kişi de aynı saat yüzünü kullanıyor olmalı. Ne olursa olsun, Together’ın Apple Watch’ın en kişisel ve samimi özelliklerinden birine cevap olarak geliştirildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

android-wear-etkilesimli-saatler-210815-2

Google interaktif Android Wear saat yüzlerinin kullanımını sağlayacak gerekli yazılım güncellemesinin önümüzdeki haftalarda yayınlanacağını kaydetti. Bu sürüm Android Wear 1.3 olacak. Ayrıca Google aynı güncellemeyle birlikte Google Çeviri özelliğini de Android Wear’a getiriyor. Böylelikle özellikle seyahatlerde saat üzerinden doğrudan çeviri imkanı elde etmek mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER