Teknoloji

Android Wear 2.0 ile uygulamalar bağımsız çalışabilecek

android wear 2.0
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android wear 2.0Android Wear 2.0 duyurusu Google I/O 2016 açılış konuşması sırasında gerçekleştirildi. Eylül 2014’te çıkan giyilebilir cihazlara özel işletim sistemi Android Wear için uzun zaman sonra ilk kez büyük bir güncelleme geliyor.

Sonbaharda çıkacak yeni yazılımdaki en büyük değişiklik uygulamaların yakında herhangi bir telefona ihtiyaç duymadan, kendi başlarına giyilebilir cihaz üzerinden çalışabilmesi olacak. Google’ın giyilebilir cihazlardan sorumlu şefi David Singleton, I/O 2016 sahnesinde gerçekleştirilen Android Wear 2.0 sunumu sırasında saatin bağlı olduğu Android telefonun tamamen kapalı olduğunu açıkladı.

Android Wear saatleri Wi-Fi şebekelerine kendi başlarına bağlanabilecek veya hücresel bağlantı üzerinden çalışabilecek, böylelikle hareket hâlindeyken de kendi başlarına çalışma fırsatı bulacaklar.

Google, bu yeniliklerle birlikte Android Wear’ın sağlık ve fitness, mesajlaşma ve özelleştirme gibi alanlara daha fazla odaklanacağını kaydetti. Örneğin saat yüzleri herhangi bir uygulamadan bilgiler gösterebilecekler, tıpkı Apple Watch’taki komplikasyonlar özelliği gibi. Saat üzerinden yazılı mesajlara cevap vermek de daha kolay hâle geliyor, ayrıca el yazısı tanıma ve hatta küçük bir parmakları sürükleyerek kullanılabilen klavye de yeni sürümde bulunacak.

Bunlara ek olarak yeni sürümle birlikte üçüncü taraf uygulamalarla otomatik egzersiz tanıma ve eşleştirme, Google Fit ile veri değişimi de gelecekler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER