Teknoloji

Android uygulamaları Chrome OS’e gelmeye başladı

chrome-os-android-uygulama-130914

İlk Android uygulamaları Chrome OS’e geldi. Vine, Evernote ve diğer iki Android uygulaması Chrome OS’te çalışıyor ve bunlar fare ve klavye ile kontrol ediliyor. Bu, Chrome OS için büyük bir değişimin olabileceği anlamına geliyor. İşletim sistemi daha zengin ve güçlü uygulama çeşitliliğine kavuşma potansiyeli taşıyor.

Dil öğrenme uygulaması Duolingo ve çocuklara özel Slight Words Chrome OS’e gelen diğer iki uygulama olarak dikkat çekiyor. Bu dört uygulama da Chrome Web Mağazası üzerinden dağıtılıyor ve Chrome internet tarayıcısında da çalışıyor.

Chrome ve Android şefi Sundar Pichai geçtiğimiz haziran ayında düzenlenen Google I/O etkinliğinde Android uygulamalarının Chrome OS’te çalışacağını açıklamıştı. Android geliştiricileri uygulamalarını Chrome OS’e çok az ya da sıfır çabayla ve belki biraz kullanıcı arayüzü değişikliğiyle getirebilecekti.

Vine, Evernote, Duolingo ve Slight Words gibi sadece dört uygulamayla başlangıç yapmak biraz zayıf gibi görünüyor. Üstelik bunlardan ilk üçünün hâli hazırda düzgün çalışan web siteleri bulunuyor, bu da uygulama kullanımını gereksiz kılıyor. Yine de, Google’ın bu hamlesi Türkiye’de satılan Chromebook’lardan edinmeyi düşünenler için daha da ikna edici bir unsur olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER