Manşetler

Android uygulamaları BlackBerry PlayBook üzerinde nasıl çalışıyor? – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM, BlackBerry PlayBook tableti üzerinde Android uygulamalarını çalıştırabilme yeteneğini ilk kez BlackBerry World 2011’de sergiledi. Ziyaretçiler Google’ın platformunun nasıl paketlenip QNX tabanlı tablette çalışır hâle geldiğini görme fırsatı buldular. Sanal makine üzerinde çalışan bu uygulamaların her birine uygulama menüsüne eklenen normal kısayollarla erişmek mümkün.

BlackBerry PlayBook’ta Android cihazlarında yer alan tuşlar bulunmadığı için, Android cihazlarında tuşların gördüğü işlevleri parmak hareketlerinin görmesi sağlanmış. RIM, kullanıcıların bu hareketler üzerinde modifikasyon yapma şanslarının bulunup bulunmadığı konusunda herhangi bir bilgilendirme yapmış değil. Aynı şekilde belirlenen parmak hareketlerinin tüm Android uygulamalarında düzgün şekilde çalışıp çalışmadığı da bilinmiyor.

Android uygulamalarının BlackBerry PlayBook’ta çalışmasını isteyenlerin Android Market başvurusunun yanında bir de RIM’e başvuru yapmaları gerekecek. RIM’in kendine has bir inceleme ve kabul prosedürü bulunuyor. PlayBook’ta çalışabilen Android uygulamaları Android Market yerine BlackBerry App World’den indiriliyor. Söz konusu uygulama desteğinin BlackBerry PlayBook’a ne zaman geleceği henüz açıklanmadı.

CrackBerry tayfası BlackBerry World 2011’de yapılan gösterimi kayda almış. Aşağıdaki video Android uygulamalarının BlackBerry PlayBook’ta nasıl çalıştığı konusunda fikir veriyor.

Video: BlackBerry PlayBook üzerinde çalışan Android uygulamaları

İlgili – CrackBerry

İLGİLİ HABERLER