Manşetler

Android telefonlarına özel Google Talk uygulamasına video görüşme desteği gelebilir

Nexus S, Desire S, Xperia Neo gibi cihazların önünde yer alan ön kameranın pek de fazla kullanım alanı yok gibi. Fring gibi üçüncü parti video görüşme uygulamaları bu kameralardan yararlanıyor, ancak Google’ın kendi sohbet uygulaması Google Talk’un video işlevleri tabletlere özel Honeycomb ile sınırlı tutulmuştu. Bu durum gelecek ay düzenlenecek olan Google I/O etkinliğiyle birlikte değişebilir. Android 2.3.4 sürümünün test versiyonlarında video desteğine sahip Google Talk uygulamasının bulunduğu söyleniyor.

Samsung ile çalıştığını iddia eden MAFiA303 rumuzlu bir Twitter kullanıcısı, Samsung tarafından üretilmiş bir Google telefonu olan Nexus S üzerinde çift yönlü video görüşme işlevini test ettiğini iddia etti. Söz konusu video görüşme işlevinin etkileyici bir kalite sunduğunu söyleyen bu kişi gelecek ayki Google geliştirici etkinliğinde bu özelliğin tanıtılacağı tahmininde de bulundu.

Son zamanlarda tanıtılan Android cihazlarında ön kameraların bulunması dikkati çekmeye başladı. Google’ın Gtalk yazılımına video görüşme desteği ekleyerek Apple’ın FaceTime uygulamasının karşısına çıkması oldukça mantıklı bir hamle olur.

İlgili – Twitter (@MAFiA303)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER