Teknoloji

Android Pay Singapur ile Asya macerasına başlıyor

android pay singapurSamsung kısa bir süre önce mobil ödeme sistemi Samsung Pay’in faaliyet noktaları arasına Singapur’u eklemişti. Google da mobil ödeme platformu Android Pay’in Asya macerasının başlangıç durağı olarak Singapur’u tercih etti. Güneydoğu Asya’nın teknoloji başkenti şeklinde tanımlanan Singapur, pek çok teknoloji ve platformun bölgedeki ilk hedefi oluyor. Dolayısıyla Google’ın Android Pay için yaptığı tercihe pek de şaşırmamak gerekiyor.

Arkasında Google gibi büyük bir markanın desteğinin olmasına rağmen, Android Pay medya gözünde Apple ve Samsung’un mobil ödeme platformlarının arkasında kalmış gibi gözüküyor. Piyasadaki NFC uyumlu Android telefon sayısının fazlalığı ve Android’in yaygınlığı gibi etkenlerin varlığı, bu durumu biraz daha ilginç kılıyor. Google sistem gereksinimlerini mümkün olduğunca düşük tutsa da, Android Pay’in benimseme oranı beklenenin altında kalmasının önüne geçebilmiş değil.

Android Pay Singapur macerasına çok sayıda destekçiyle başlıyor

Mevcut tabloda Google’ın kredi kartı şirketleri ve bankalarla olan anlaşmalarının azlığı da önemli bir rol oynuyor. Ancak Android Pay Singapur macerasında en azından bu faktörü devredışı bırakacak gibi gözüküyor. Google, mobil ödeme platformunu Singapur pazarına taşırken DBS, OCBC Bank, POSB, Standard Chartered Bank ve UOB gibi bankalar ile Mastercard ve Visa gibi kredi kartı şirketleriyle işbirliği yapıyor. Apple’ın Singapur’da sadece American Express ile çalıştığı göz önüne alınınca Google’ın önemli bir avantaja sahip olduğu söylenebilir.

android pay singapurAndroid Pay Singapur ile Asya macerasının ilk adımını atarken, sıradaki durağın neresi olacağı konusunda şu an için bilgi verilmedi. Google’ın hedefinin Çin pazarı olduğunu tahmin etmek ise pek zor değil.

İLGİLİ HABERLER