Teknoloji

Android O zil sesi ekleme işlemini daha pratik hâle getirecek

android oAndroid özelleştirilebilirlik konusunda epey avantajlı olsa da, söz konusu ayarlar olduğunda en iyi kullanıcı arayüzüne sahip olduğu söylenemez. Aslında üreticiler kendi cihazlarında farklı ayarlar uygulaması düzenleriyle kullanıcılara yardımcı olmaya çalışıyor, ancak biraz daha geliştirmenin gerektiği açık şekilde görünüyor.

Yine de, her şey mükemmel sayılmaz. Örneğin, geçmişte Android’in Açık Kaynak Kodu Projesi tabanlı versiyonuyla çalışan cihazlarda özelleştirilmiş bir sesi ayarlamak için öncelikle telefonu bilgisayara bağlamak, şarkı ve ses dosyalarını telefona sürükleyerek bırakmak veya bir dosya yöneticisi kullanarak dosyaları telefonun hafızasında uygun bir noktaya indirmek gerekiyordu.

Android O ile birlikte özelleştirilmiş zil sesleri konusunda iyileşme sağlanacak gibi görünüyor. Kullanıcılar web’den, e-posta iletilerinden veya bulut depolama servislerinden indirdikleri sesleri zil sesi, alarm veya bildirim uyarısı olarak ayarlayabilecek. Android Police sitesinin dikkat çektiği bu yeni özellik, mevcut olan zil seslerinin altına “zil sesi ekle” şeklinde yeni bir seçenek getiriyor. Aslında bu imkanlar Samsung, LG ve diğer üreticilerin telefonlarında bulunuyordu, ancak bu haftanın ortalarında ön izleme sürümü çıkan Android O ile birlikte mobil işletim sistemine doğrudan eklenmiş olacak.

Tabii ki, Android O’nun getirdiği en büyük yenilikler arasında bunu sayamazsınız. Ancak kullanışlılık tarafında bir adım atıldığını da dikkate almak gerekiyor. Ayrıca bu yeni yöntemle birlikte kullanıcılar beğendikleri bir şarkıyı veya sesi zil sesi hâline getirmek için telefonlarını bilgisayara bağlamak veya üçüncü taraf dosya yöneticisi kullanmak zorunda kalmayacak.

İLGİLİ HABERLER