Teknoloji

Android Network Toolkit aynı ağdaki makinelere sızmayı bir tuşa indirgiyor

Geçtiğimiz perşembe başlayan ve dün kapılarını kapatan Def Con 19 etkinliği birçok bilgisayar korsanına ev sahipliği yaptı. Bu etkinliğe katılan ve “Zuk” rumuzuyla bilinen Itzhak Avraham ve şirketi Zimperium Android Network Toolkit adı verilen ve hareket hâlinde hacking işlemlerine olanak sağlayan yeni bir uygulamayı gözler önüne serdi.

Kısaca “Anti” olarak adlandırılan bu uygulama tek bir tuşa basarak bağlı bulunulan Wi-Fi ağı içinde potansiyel saldırı hedeflerinin bulunmasını ve hatta bir PC’nin kontrolünün truva atı tarzında ele geçirilmesini sağlıyor. Uygulama bunu gerçekleştirmek için bilinen açıkları kullanarak eski yazılımlarda hassas noktalar arıyor. Bu nedenle bundan sonra halka açık Wi-Fi ağlarına bağlanırken bilgisayarınızdaki tüm yazılımların güncel olmasına dikkat edin.

Zuk, Anti için kitlelere özel bir sızma aracı nitelendirmesinde bulunuyor. Amacının gelişmiş korsanlık aktivitelerini basitleştirmek ve cep telefonunun sunduğu pratikliğe indirgemek olduğu anlaşılıyor. Yine de, geliştirdiği aracın insanlar tarafından iyi emellerle kullanılmasını umuyor. Anti uygulaması Android Market üzerinden bu hafta için ücretsiz olarak sunulurken, 10$’a da kurumsal güncellemeyi edinmek mümkün.

İlgili – Forbes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER