Teknoloji

Android Market’te doğrudan dosya indirme sınırı 4 GB’ye çıkarıldı

Daha önce APK dosyalarının büyüklüklerini 50 MB ile sınırlayan Google şimdi her biri 2 GB’ye kadar büyüklükte olmak üzere iki dosyanın, yani toplamda 4 GB’lık dosya indirme işleminin yapılmasına izin veriyor, tabii ki Android Market’ten. Geçen yılın Google I/O etkinliğinde duyurulan bu özellik sayesinde yazılım geliştiriciler Android Market’e büyük boyutlu uygulamalar koyabilecek. Halbuki daha önce ilk olarak uygulamayı indirtip daha sonra uygulama ilk kez açıldığında ek verinin indirilmesi yapılıyordu.

Aslında bu durumun üretkenlik uygulamaları ve bunun gibi araçlara pek etkisi olmayacak, ancak Android tabanlı oyunlar için bu büyük bir gelişme, özelikle de grafik açısından yoğun veri içeren ve ilk etapta uzun bir indirme sürecine ihtiyaç duyan 3D oyunlar için. Ayrıca kullanıcılar da böylelikle Android Market üzerinden indirdikleri oyun ve uygulamaların gerçek boyutlarını görmüş olacak. Buna ek olarak bizi şimdilik pek fazla ilgilendirmeyen 15 dakikalık geri ödeme süreci de tüm uygulama indirildikten sonra başlayacak.

Google birçok yeni cihazın bu özellikten faydalanabileceğini söyledi. Ancak bazı eski modeller eski davranışa göre hareket etmeye devam edecek, yani önce uygulama indirilecek, sonra uygulamayla ilgili ek dosyalar. Yine de, bu durumda da ek dosyalar geliştiriciden değil Google’ın sunucularından çekilecek.

İlgili – Android Geliştiricileri

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER