Teknoloji

Android Market’e aktif şekilde erişen Google telefonlarının yüzde 83’ü Android 2.x ile çalışıyor

Froyo’da Eclair’da olmayan bir çok özelliğin olduğunu düşünecek olursak, Android 2.1 kullanıcılarının 2.2 kullanıcılarıyla aynı potada değerlendirilmekten mutlu olmayacaklarını düşünüyoruz. Ancak araştırmayı yapanlar bunda bir sakınca görmemişler. Tabii sonuç da buna göre çıkmış.

Yapılan bir araştırmaya göre şu anda aktif olarak kullanılmakta olan Android telefonlarının yüzde 83’ü Android’in son iki versiyonuyla çalışıyor. Burada aktif tanımlamasını açmakta fayda var, bu tanımlamayla Android Market’e son araştırmanın yapıldığı dönemdeki son iki hafta içinde erişenler işaret ediliyor. Yani, Türkiye, Android Market’e erişebilen ülkeler arasında yer almadığı için, bu hesaplamaya resmen katılmıyor.

Ortaya çıkan bu tablo neyi gösteriyor? Yurtdışında, özellikle ABD’de çıkan telefonların en azından Android 2.1 ile çıktığını göz önünde bulundurursak, araştırma sonuçları Android’in giderek yükselen pazar payı için bir kanıt sayılabilir. Aynı şekilde bir araştırmayı Android 2.3 Gingerbread geldikten sonra da görmek istiyoruz. O zaman yukarıdaki oranların ne yönde değişeceğini merak ediyoruz.

İlgili – Android Geliştiriciler Blogu

İLGİLİ HABERLER