Teknoloji

Android Market web mağazasından elektronik kitap satışı başladı

Google Android Market üzerinden elektronik kitapları da sunmaya başladı. Güncellenmiş olan Android Market web sitesinde Android uygulamaları sekmesinin yanında bir de “Kitaplar” sekmesi eklenmiş durumda. Google’ın müzik servisi açacağına dair dedikoduların yoğunlaştığı bir ortamda, gelecekte kitap sekmesinin yanında müzik ve filmler için oluşturulmuş iki yeni Android Market sekmesi daha görebiliriz.

Elektronik kiataplar için yirmi farklı kategori oluşturulmuş. Bunun yanında yeni çıkan, en çok satan ve en çok indirilen ücretsiz elektronik kitapların da görüntülenmesi sağlanmış. Sayfanın üstüne eklenen bir slayt gösterisi ise en beğenilen, yeni ve dikkate değer kitapları kullanıcıların dikkatine sunmakta.

Google’ın Android Market üzerinden sunmuş olduğu e-kitap mağazası şu an için sadece web versiyonu üzerinden gezilebiliyor. Android Market’in mobil versiyonu üzerinden elektronik kitaplara erişim şu an için bulunmasa da çok yakında açılacağını tahmin ediyoruz. Öte yandan Google’ın müzik servisinin faaliyete geçmesinin eli kulağında olduğu da dile getiriliyor. İnternet üzerinden canlı müzik dinleme imkânı sunacak bu serviste şarkıların Google bulut ağında saklanması ve herhangi bir Android cihazında bu şarkıların dinlenebilmesi öngörülüyor.

Bu arada Android Market web mağazasının Türkiye versiyonunda elektronik kitaplara erişim bulunmuyor.

İlgili – Android Market Web

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER