Teknoloji

Android KitKat etki sahasını genişletiyor

android-istatistik-080714

Google Android L için geliştirici ön izleme sürümünü yayınlamasının ardından Android sürümlerinin dağılımına dair ilk istatistikleri paylaştı. Android L halihazırda ticari olarak yayınlanmadığı ve ön izleme sürümü de resmi olarak iki cihaza yüklenebildiği için açıklanan rakamlarda bu versiyona ait bilgilere yer verilmedi.

7 Temmuz 2014 itibarıyla sona eren 7 günlük dönemde elde edilen verilere göre, KitKat’a geçen Android kullanıcılarının sayısı her geçen gün artıyor. Ancak büyümenin bir önceki döneme göre yavaşlaması dikkat çekiyor. Halihazırda Google Play’e bağlanan Android cihazlarının yüzde 17.9’luk bir kısmında KitKat bulunuyor. Geçtiğimiz ayın başlarında bu oran yüzde 13.6 seviyesindeydi.

Bir önceki ayda Honeycomb’un Android sürümleri listesini terk etmesinin ardından sıra Froyo’ya gelmişe benziyor. Bir önceki ay yüzde 0.8 olan kayıtlı Android Froyo kullanıcısı oranı, bu ay itibarıyla yüzde 0.7’ye gerilemiş durumda. Gingerbread sürümlerini kullananların oranı yüzde 13,5 Ice Cream Sandwich sürümlerini kullananların oranıysa yüzde 11.4 olarak gerçekleşti.

Jelly Bean sürümleriyse yüzde 56.5’lik kullanım oranıyla Android pastasındaki en büyük dilimin sahibi olmayı sürdürüyor. Android L’in resmi olarak yayınlanmasına kadar geçen süre içinde KitKat’ın Jelly Bean hakimiyetini biraz olsun kırması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER