Manşetler

Android ile iPhone’un karşılaştırıldığı tarayıcı testi hatalı çıktı

Android’de yüklü olarak gelen internet tarayıcısının web sitelerini Apple’ın iPhone’a özel Safari web tarayıcısından yüzde 52 oranında daha hızlı işlediğine dair bir haberi sizlere burada aktarmıştık. Görünüşe göre, karşılaştırmayı yapan şirket testleri düzgün gerçekleştirmemiş.

Şirketin teknoloji sorumlusu, CNET’e yaptığı açıklamada, testlerin Safari yerine UIWebView kullanılarak gerçekleştirildiğini belirtmiş. Safari uygulaması son gelen güncellemeyle birlikte önemli iyileştirmeler gördü, buna karşılık UIWebView ise uygulamaların içine gömülen ve son yazılım iyileştirmelerinden nasiplenmemiş basit bir internet tarayıcısı.

Apple’da Blaze şirketi tarafından gerçekleştirilen testlerle ilgili bir açıklama yayınladı: “Onların (Blaze’in) testleri hatalı. Safari tarayıcısını iPhone’da gerçekten test etmemişler. Bunun yerine kendi uygulamalarında, Safari’nin web performans optimizasyonlarından yararlanmayan gömülü bir web tarayıcısını kullanmışlar. Bu önemli test hatasına rağmen, web sayfalarının yüklenmesi sırasında sadece bir saniyelik bir farkın oluştuğunu görmekteler.”

İlgili – CNET

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER